Menu & Search

Dat IS hem

‘De band is al begonnen’, roep ik opgetogen terwijl ik het zware, rode, velours gordijn met ingeslagen koperen ringen aan een stevige roede met een ferme ruk opzijschuif. Vandaag speelt een onbekend coverbandje oude en nieuwe hits als ‘I will Survive’ van Gloria Gaynor, ‘Nothing Compares to you’ van Sinead O’Conner, Paint it Black’ van The Rolling Stones en ‘What’s a women? Van Vaya con Dios. Mijn absolute favoriete nummer van nu en ik zing dan ook luidkeels en vol overgave met de band mee:

‘What’s a woman when a man, makes her feel like a fool?
When right turns to wrong.
She will try to hold on to the ghosts of the past.
When love was to last.
Dreams from the past
faded so fast.
All alone in the dark
she will swear
he’ll never mislead her again.’

Aan ons vaste bartafeltje in de hoek achterin tegenover het podium nippen wij geamuseerd van onze drankjes en steek ik een Marlboro Light aan als het rode gordijn openzwaait en een groepje wat oudere jongens, uit het andere dorp in onze driehoek, binnenstapt. Als door de bliksem getroffen staar ik met open mond en wijd gesperde ogen naar de blonde, gekrulde God die zojuist op theatrale wijze, wijdbeens dansend en met zijn sterke armen zwaaiend de kroeg betreedt en in zijn eentje vult.

Op de relaxte klanken van ‘Papa Chico’ van Tony Esposito beweegt hij ritmisch zijn linkerbeen en dan zijn rechterbeen naar voren terwijl hij breeduit zijn witte gebit bloot lacht. ‘Soof’, stamel ik terwijl ik haar met mijn ellenboog in de zij stoot.

‘Dat IS hem.’

 

Related article
De eerste zoen

De eerste zoen

Aan de bar bestelt hij een blad bier voor zijn…

Thuiskomen

Thuiskomen

Samen drinken we Chardonnay en filosoferen en reminisceren erop los.…

Eenzaam

Eenzaam

‘In de stiltes wordt het meest gezegd. De stilte maakt…

Type your search keyword, and press enter to search